Uutiset‎ > ‎Inkerinmaan uutiset‎ > ‎

Leningradin kuvernööri sanoi suomensukuisia uhiksi Venäjälle

lähettänyt Клуб Ингрия 10.3.2015 klo 0.45   [ 10.3.2015 klo 0.45 päivitetty ]

Inkeroisten Ust-Lugan alue Suomenlahden ympäristön kartalla.

Syytöksestä kerrotaan Nationalnyi Aksentissa. Leningradin alueen kuvernööri Aleksandr Drozdenko puhui tiistaina etnisten suhteiden neuvoston kokouksessa. Hän mainitsi nettikampanjan autonomisen tasavallan perustamiseksi alueelle ja kehotti kiinnittämään huomiota alueella toimiviin ääriorganisaatioihin.

"Meillä on pieniä ryhmiä kansalaisia, jotka ovat Leningradin oblastin asukkaita, mutta pyrkivät vaikuttamaan asukkaiden mieliin, näkemyksiin ja toimiin", kuvernööri totesi.

Window on Eurasian mukaan Drozdenko mainitsi erikseen inkeriläiset ja Soikula-yhteisön, joka on ryhmä inkeroisia tai inkerikkoja (venäjäksi izhoreita). Heitä arvioidaan olevan Venäjällä 26 000.

Kuvernöörin mukaan ryhmät ovat mukana toiminnassa, joka heikentää Venäjän valtion intressejä luomalla epäilyjä sen yhtenäisyydestä ja puhumalla erillisestä Inkerinmaan valtiosta.

"Meidän on puhuttava tästä, ettei vuoden 2004 tilanne toistu, jolloin ensimmäisen fasismin ja sovinismin kehitykset ilmestyivät Ukrainaan", hän sanoi.

Hän lisäsi suhtautuvansa tilanteeseen rauhallisesti nyt, koska "Ukrainan monikansallinen väestö" kykenee hoitamaan asian ja kaikki saatetaan järjestykseen.

Kuvernöörillä on aiemmin ollut vaikeuksia Soikula-ryhmän kanssa , joka on protestoinut sekä Venäjää että Viroa vastaan heitä uhkaavan satamahankkeen vuoksi.
Comments