2014-03-18 Sininen talo

Tänään, 18.3.2014  meitä kokoontui 14 henkilöä tosi innokasta porukkaa. Kolme tuli Svetogorskista asti. Aluksi Viola kertoi mitä olemme jo saavuttaneet Imatra-päivä juhliin.  Kävimme 13.3. kokouksessa Imatran toimistossa ja meidän ehdotus tuoda esille inkeriläisyys oli otettu hyvin vastaa.  Suunnittelimme matkaa Inkeriläisten juhliin Helsingissä. 9.5., osallistua  käyntiin sotavankien muistomerkillä ja viedä kukkakimppu. 18.5., järjestää matka Taipalsaaren kirkossa tapahtumaan konserttiin, joka omistettu Mooses Putrolle... Läsnä olijat ehdottivat viettämään kaikki sopivat kalenterijuhlat, tutustua Imatran kaupunkiin, viettää vapaamuotoisia tapaamisia, mustelmailtoja, löytää vapaehtoisia suomenkieltä omaavia opettamaan tai vahvistamaan kieltä jne.

Oikealla kuvat Inkeri Klubin näyttelystä Imatran pääkirjastossa, joka päättyy 21.3.14.

Сегодня нас собралась компания в 14 человек. Прибыли даже трое из Светогорска. В начале Виола рассказала что нами сделано по подготовке к празднику города Иматра. Представители нашего клуба были 13.3.на  собрании  в городском офисе и наше предложение об участии финнов Ингрии  в празднике нашло одобрение присутствующих.
Очень приятно было видеть сегодня активную публику и поступило немало предложений о нашей деятельности.
Поступило предложение о поездке на праздник финнов Ингрии в городе Хельсики.
9 мая собираемся возложить цветы на могилу павших военных в годы ВОВ.
Выясняем поездку в Тайпалсаари 18.5.
Поступили предложения в деятельность клуба внести например изучать город Иматра и его окрестности. Отмечать традиционные праздники. Приглашать из служб города на лекции про интересующим нас вопросам.
Для изучения и закрепления финского языка найти педагога волонтёра.
Справа фотографии с выставки Клуба Ингрии в главной библиотеке города Иматра, еоторая снимется 21.3.2014.

Comments