Kaverit–Друзья‎ > ‎Jäsenet‎ > ‎Veikko‎ > ‎Kuoman Kaima‎ > ‎

1906-12-01 Joulu Tulla Jongertaa

Joulu Tulla Jongertaa

Uusi Inkeri 01.12.1906 Numero 116

»Voi kun tulis nuo joulunpyhät,
jott' sais syyvä nuo lihavähät»,

lauloi ennen Marin Liisa minun pienenä ollessani. Tuo iloinen juhla pian tuleekin. Se joulu tulla jongertaa, makkara kakkara kainalossa, lampaan lapa selässä, eikä siihen pitkiä aikoja kulu, kun se on käsissä.

Mutta paitsi makkaroita ja kakkaroita ei joulu joululle tunnu, jos ei ole pyhien aikana hyvää lukemista. Tässä lehdessä on ollut runsaasti kirjallisuusilmoituksia uusista ilmestyneistä sekä vanhemmista kirjoista. Ne ilmoitukset eivät ole suotta aikojaan olleet, vaan siksi, että niistä valikoisitte itsellenne luettavaa.

Ja sitte sanon teille ilosanoman. Se meidän vanha rakas tuttavamme »Jouluvieras inkeriläisiin koteihin» tulee taas meitä tervehtimään, kun vaan maltatte odottaa. Ja kun se tulee hauskana, pirteänä ja kuvitettuna, kuten ennenkin, niin riuhtaskaapa rempseesti sille ovet selkosen selälleen ja ottakaa se yhtä lämpösesti vastaan kuin sekin teitä lähestyy. Onhan se meidän olojemme mukaan toimitettu ja kertoo meidän käsityskantamme mukaisesti meitä koskevista asioista. Sitä siis etupäässä muistakaamme.

»Oma maa mansikka».

Kuoman Kaima

Comments