Kaverit–Друзья‎ > ‎Jäsenet‎ > ‎Veikko‎ > ‎Kuoman Kaima‎ > ‎

1906-10-21 Rospeekan Salakapakka

Rospeekan Salakapakka

Sanomalehti Uusi Inkeri 21.10.1906 Numero 099

Herttainen kaimasein!

Tule nyt tuiskuna tänne,
Rospeekan raukoille rajoille!

Ei, ei se ole mitään runollista, Kaimasein, mitä aijon kertoa ja senvuoksi jääköön runokieli sikseen, Voi sitä elämää mikä meillä kiehuu, kun ukot, akat ja pojat ovat joka pynä:

kurkut karvaana,
silmät harmaana.

Kyllä se runokieli nyt kutkuaa, mutta ei sovi sitä päästää valloilleen. No niin. Täällä kuuluu olevan eräs salakapakoitsija, mikä lie vanha metsävahti. Joka lauantai-ilta hän tuo oikein korillisen kiliseviä puteleja ja seuraavana päivänä ne aina on tyhjät. Mutta lainvalvojat, starssinat, staarostat, miksi te makaatte ja lepäätte? Äsh, kaimasein, olin unhottaa tärkeän seikan, nimittäin että kyllä he asiasta ovat jo vihiä saaneet ja

ovat myös lain rikkojaa »hengessä nuhdelleet.»

Sitä sille koiralle pitikin; mutta minä tyhmän järkeni mukaan ajattelen, että ei se »torumisella» parane, vaan siinä täytyy käyttää oikein »tukkapöllyä.» Mutta noihin nuoriin miehiin, kaimasein, on käytävä oikein käsiksi isällisellä kouralla, he kun näyttävät elämänsä tärventävän tuolla myrkyllisellä nesteellä.

Ai pojat, ja sukuni suuri, heittäkää pois väkijuomien nauttiminen,

niin kaimani on teitä hyviksi pojiksi kutsuva, mutta, jos ette sitä tee, niin teitä on kohtaava »itku ja hammasten kiristys.»

Kuoman Kaima

Comments