Kaverit–Друзья‎ > ‎Jäsenet‎ > ‎Veikko‎ > ‎Kuoman Kaima‎ > ‎

1906-03-11 Ohjelmaa Sunnuntaiksi

Sunnuntain Ohjelmaa.

Sanomalehti Uusi Inkeri 11.03.1906

Huominen päivä, sunnuntai, on pietarilaisille ja maaseutulaisillekin oikein muistettava päivä.

On tilaisuus hyväntekeväisyyteen sekä taidenautintoon.

  1. Ensin on mentävä yhteiskoulun juhlasaliin allegri-arpajaisiin, jotka Pietarin suomalainen naisyhdistys toimeenpanee poika-orpokodinsa hyväksi. Ne alkavat kello 2 päivällä.

    Tarvinneeko minun tuhlata montakaan sanaa vedotessani yleisön myötätuntoisuuteen tätä hyvää asiaa kohtaan. Itsestään lankeavaa on, että arvat hyvin kaupaksi käyvät. Valmistakaamme lukuisille orvoille toimeentulon mahdollisuutta tukien orpokodin aineellista puolta tilamme ja varamme mukaan.

  2. Kun kaikki tämä on saatu suoritetuksi, rientäkäämme saksalaisen Petrikoulun saliin, siinähän se on lähellä, huomatkaa, mitä siellä tarjotaan: pelkkää suomalaista taidetta!

    Painovirheiden pahasti turmelema uutinen torstain lehdessä kertoi ohjelman sisällön, mutta uskon, että se ohjelma suoritetaan aivan ilman virheitä. Itse ilmoituksen konsertista löydätte samasta torstai-numerosta etusivulta, Kutvosen maatiaisvoin alta.

    Pikkunen ja vähäpätöinen kun se onkin, mutta kyllä se löytyy, kun suurennuslasilla katselee. Olisipa kannattanut pulskemmin ilmoittaa; mutta kun tiesivät minun puhvaavan, niin mitäs ne ...

Tupaten täpäten
siis sali täyteen!

Kuoman Kaima

Comments