Kaverit–Друзья‎ > ‎Jäsenet‎ > ‎Veikko‎ > ‎Kuoman Kaima‎ > ‎

1906-02-22 Laskiais-Ajeluja

Laskiais-Ajeluja

Uusi Inkeri 22.02.1906 Numero 1

En tehnyt määrä-aikaista visiittiäni viime viikolla, sen tiedätte sanomattakin.

Tarvinneeko tuota edes anteeksi pyytää, kun on puolustamassa niin monta painavaa syytä. Nuo pitkät matkat Rääpyvällä ja Keltussa ja se pieni närkästys, jonka tiesin siellä paikoin herättäneeni, tuntuivat hiukan painostavan miestä. Sellainenhan se on meikäläisen kohtalo. Koskettele vaan aina noita kipeitä paikkoja, niinkuin hyväkin tohtori ja ota sitte leveään selkääsi mitä annetaan. No, siltä varalta se on tehtykin, niinkuin Pyykön Sakarin mylly.

Sitte tuli se leveä laskiainen plinineen. Täytyihän niitä niellä satamäärin kaiken vanhurskauden täyttämiseksi. Ja nekös raskaana pallona sitte vatsan pohjassa painoivat, ettei vilosohveeraamisesta voinut valmista tulla.

Niin, se laskiainen.

Myöhäistä siitä nyt on kertoa, eikä siinä paljon kertomisen väärtiä olekaan. Ajoivat veikot hevosensa nahaksi, muuttivat niiden juoksun rahaksi, vaikka vähän taisi kukkaroon tulla. Walittivat kovin herrojen köyhyyttä. Sitte täydessä teiverissä ajoivat kukin kotiinsa.

Sen pituinen se.

Ei ole ajat niinkuin oli ennen, ei laskiaisenakaan. Silloin kun veikat eivät osanneet pyytää muuta kun sen tavallisen taksan "ritsat kopek", niin sai sitä moukkaa ajattaa seitsemän kertaa ympäri Pietarin, lopuksi antaa hyvän niskatullin ja puikkia koipiinsa. Weikka vaan jäi ällistelemään. Nyt ei ole enää tolkkua mitään kun veikatkin ovat viisastuneet. Jolloinkulloin vaan erehtyvät antamaan hevosensa herroille omiin käsiin, vaikka se on kiellettyä ja sitte saavat pari päivää hakea hepoansa pitkin utsastkoja ja maksaa sakkoa kaupanpäällisiksi.

Kuoman Kaima

Comments