Kaverit–Друзья‎ > ‎Jäsenet‎ > ‎Veikko‎ > ‎Kuoman Kaima‎ > ‎

1906-02-03 Lähettäkää Seurakunnallisia Ilmoituksia!

Seurakunnallisia Ilmoituksia!

Uusi Inkeri 03.02.1906 Numero 0 eli Näytenumero ennen kuin virallinen julkaisulupa on saatu.

Ehdotuksia on aina niin helppo tehdä; toista on niitten toteuttaminen.

Ja minä kun olen tottunut niin helppoon työhön, kuin tähän pannan pyörittelemiseen, niin mieluisasti teen muutakin helppoa, nimittäin ehdotuksia Tässä yksi ja hyvä.

Kun tätä meidän lehteä leviää muutamiin seurakuntiin jotenkin runsaasti, niin eiköhän lukijain iloksi ja hyödyksi voisi lehteen saada ja ottaa

seurakunnallisia ilmoituksia maaseuduilta?

Minusta olisi niin metkaa, kun paikkakunnalla luettaisiin, että se ja se potra porho aikoo ahkerasti avioliittoon jonkun sievän hempukan kanssa, olipa se sitten Liisa Lylleröinen tai Kati Palleroinen. Myöskin herättäisi harrasta osanottoa, kun lehdestä lukisi, että se ja se kanssaveljemme tai sisaremme on muuttanut manan majoille. Luulisin, että lehti tulisi sitä halutummaksi, mitä enemmän tämmöisiä paikkakunnallisia henkilökohtaisia tietoja se sisältäisi.

Ei kannata tietysti ottaa semmoisia tietoja paikkakunnilta, missä on mitättömän vähän lehden lukijoita Tilatkoot ensin lehteä, niin sitte, Mitähän, jos herrat lukkarit esimerkiksi ottaisivat vaivakseen noitten tietojen lähettämisen, tietysti postikorvausta vastaan.

En tiedä, jos tästä ehdotuksestani saanen tukkapöllyä yläkerran herroilta, kun en heille ole hiiskunut halaistua sanaa asiasta. Ei ne näet kaikki projektit heillekään kelpaa.

Kuoman Kaima

Comments