Kaverit–Друзья‎ > ‎Jäsenet‎ > ‎Reijo‎ > ‎

Laina Tupina Komeniskan Kaipaalan Kylästä

Äitini oli Laina Tupina. Hänellä oli kaksi siskoa. Isoisä oli kuollut, samoin -äiti. He olivat kalastajia. Muuttaneet Kotkan seudulta Kaipaalaan.

Sodan käydessä Saksalaiset siirsivät sisarukset turvaan ensin Tallinnaan ja sieltä laivalla Hankoon. Hangosta Pohjankuntaan ja sieltä siirto Kemiöön Sjölaxin kartanoon.

Sodan päätyttyä äiti löysi isäni Kristian Arfmannin Kemiöstä ja he menivät naimisiin ja kun palautukset alkoivat äiti sai jäädä tänne Suomeen mutta sisarukset, vanhempi Matilda ja nuorempi sisar lähtivät.

Matilda

Matilda siirrettiin Venäjälle sisämaahan ja hän päättyi Petroskohin missä hän oli naimisissa ja hänellä on kaksi lasta, siis serkkujani.

Matilda kirjoitti äidille ja kertoi kuinka ikävä ja kuinka kurjaa siellä oli sodan jälkeen.

Nuorempi Sisko

Nuorempi sisko jäi tai meni Viroon mutta hänestä ei sen jälkeen ole kuulunut mitään.

Laina

Äidille ja Isälle syntyi kahdeksan lasta, jotka kaikki olemme elossa ja vain nuorin on enää työelämässä, muut eläkkeellä.

Isä kuoli nuorena keuhkosyöpään.

42-vuotiaalle Äidille jäi kolme alaikäistä lasta ja hän meni töihin, elätti perheen ja jäi eläkkeelle 63 vuotiaana ja eli neljä päivää vaille 88 vuotiaaksi. Hän eli terveenä, sokeri hieman kiusasi, mutta muuten onnellinen ja aina iloinen. Ei hän mennyt uusiin naimisiin.

Reijo

Comments