Kaverit–Друзья‎ > ‎Jäsenet‎ > ‎Marja P‎ > ‎

Miunkin juuret, oon sieltä.

Äiti on syntynyt Koprinassa, mutta mie en tiedä, tarkottaako se Koprinan kylää vai kuntaa, eli se voisi olla joku muukin kylä Koprinan kunnassa. Miulla on sellanen kuva asiasta, että hyö asuivat mummon kotitalossa.

Mummo puhui olevansa ison talon vanhin tyttö. Pappa tuli heille rengiksi ja siitä sit mummolle mieheksi :)

Nää kuvat on otettu kaikki samaan aikaan ilmeisesti v. 1917, mummo on jokaisessa kuvassa ja muistan hänen sanoneen olleensa 20 v. hää synty 1897. Pappa ei sillon vielä ollu kuvioissa. Miulla on sellanen muistikuva, että nää kuvat on otettu heidän pihasta, eli tuo takana oleva talo voisi olla heidän kotitalo, mutta on se kyllä tosi iso talo, joten voisi tietysti olla joku "julkinen rakennus". Muistan, kun mummo sanoi, että se oli suuri tapaus, kun valokuvaaja tuli kylään ja kaikki kokoontu sit siihen kuvattavaksi. Tuo kaivo, jossa mummo on, on ollut joku sellanen paikka, jossa kylän nuorilla oli tapana kokoontua. Ilmeisesti se oli aika lähellä heidän taloa.

Tuo vanha mies on isoäitini isä, ilmeisesti herra Tomminen, koska mummo oli omasukua Tomminen. Miulla on sellanen kuva hänestä, että hää oli sellanen "kylänvanhin", aika arvostettu mies, mutta mie olin alle kouluikänen, kun mummo näitä miulle kerto, siis kyse onsiitä, miten ne asiat ymmärsin ja miten muistan. Aika kultaa muistot :)

Herra Tommisen etunimeä en muista, äidistään en muista mummon koskaan puhuneen, siskoja hänellä kyllä oli, mutta en tiedä, ketä naisia on tuossa kuvassa 1, oletan, että siinä on myös mummon sisaria. Mummon etunimi oli Liida, jossain oon nähnyt sen kirjotettavan Lydia, ehkä väännetty täällä Suomessa sellaiseen muotoon ja papan nimi oli Juho Lappalainen, siis mummo oli Liida Lappalainen os. Tomminen. Äitini oli Anni Lappalainen.

Mie ajattelin, että siellä kirjastossa kerron tän suvunhaaran tarinan siltä osin, kuin sen tiedän tai oikeemmin sanottuna luulen tietäväni, miullahan on sukulaisia rajan takana...

Kiitos teille kun jaksatte! Tää on miusta hieno juttu!Comments