Inkeriläinen tanssi- ja lauluyhtye Pietarista


Wladimir Kokko wkokko@mail.ru

Kosertoijat Inkerista toukokuun alussa

Hyvät Inkerin Liiton yhteistyökumppanit

Inkerin Liitolla on aikomus lähettää kaksi musiikkiyhtyettä konserttikiertueelle Itä-Suomeen (esim. Lappeenranta-Joensuu) 2.-8. toukokuuta 2015. Toinen porkukka on IL:n yhteydessä toimiva Talomerkit perinneyhtye, joka esittää pääosin inkerinsuomalaisten kansanlauluja ja -tanhuja (n. 40 min.) ja toinen on venäläinen kansansoittimien (oikeastaan balalaika-) orkesteri (n. 40 min ohjelma). Yhteensä 1 tunti 50 min taukoineen.

Meistä se on markkinoinnin kannalta hyvä yhdistelmä. Molemmat porukat ovat korkeanlaatuisia ja konsertista järjestäjä (siis te) voi periä pääsymaksun. Lisätietoja yhtyeistä on saatavissa meiltä.

Pyydämme teidän apua konserttikiertueen järjestelyssä omilla paikkakunnillanne. Tarvitaan

  • esiintymispaikka (ja aika), johon mahtuu 35 muusikkoa,
  • vaatimattomat majoituspaikat noin neljällekymmenelle hengelle (maksutta tai pienellä maksulla),
  • toivottavasti jonkinlainen ruoka 40:lle (maksutta tai pienellä maksulla),

Porukka tulisi vuokratulla bussilla.

terveisin
Wladimir Kokko
Pietarin Inkerin Liitto

Wladimir Kokko


Kotikontu ja Talomerkit kävivät laulamassa Viljandissa

Talomerkit laulamassa Viljandin kesajuhlillaYhteistyö Inkerin Liiton ja Viron inkerinsuomalaisten liiton välillä on merkittävästi tiivistynyt viime vuosina. Yhä useammin musiikkiyhtyeet Inkeristä käyvät esiintymässä Virossa ja VIL:n muusikot laulavat ja tanssivat Inkerinmaalla.

Kuvassa: Talomerkit laulamassa Viljandin kesäjuhlilla.

Tämän vuoden kauniisiin ja hyvin järjestetyihin kesäjuhliin Viron Viljandiin tulivat pietarilaiset Kotikontu kuoro ja perinneyhtye Talomerkit. Perjantai-ilta 15. kesäkuuta oli kuin tuttavien tapaaminen, henkilökohtainen tuttavuus helpottaa vuorovaikutusta ja yhteisiä esiintymisiä.

Juhlallinen jumalanpalvelus ja lippumarssi kaupungin läpi korottivat mielialaa lauantaipäivänä. Muiden rinnalla juhlijoita tervehti IL:n puheenjohtaja Aleksanteri Kirjanen. Monta Viron inkerinsuomalaista yhtyettä, kuuloisa Petroskoin Inkeri kuoro sekä kaksi ryhmää Pietarista esiintyivät lavallla, jonka taustana oli keskiaikaisen linnan muuri. Ilmakin iloitsi juhlaväen kanssa, kaikki meni todella hyvin. 


Inkeriläisvastaanotto pääkonsulaatissa

Vastaanotolla otettu yhteiskuva. Keskella paakonsuli Olli Perheentupa vaimoineenNeljä vuotta Suomen Pietarin pääkonsulina on toiminut akatemisesti sivistynyt tutkija ja taitava diplomaatti Olli Perheentupa. Venäjä osaava Perheentupa on oikea Venäjä-asiantuntija. Kesäkuussa 2012 hänen virkakautensa Suomen maailman suurimmassa edustustossa päättyi, Pietarista lähtevä Olli Perheentupa siirtyy eläkkeelle.

Vaikka näinä vuosina Suomen inkeriläispolitiikka on kiristynyt, paluumuuttojono sulkeutui, Perheentuvan vuodet olivat inkerinsuomalaisille hyviä. IL:n työllistämiskeskus on saanut mahdollisuuden hakea viisumeja kausityöhön lähteville ryhmille, pienhankkeilla pääkonsulaatti tuki liiton suomen opetusta. Inkerin kirkkoa tuettiin niin pienissä, esim. vuosijuhlan kirjanäyttely, kuin isoissakin, kuten ilmaurkujen hankinta Pyhän Marian kirkkoon, asioissa.

Vastaanotolla otettu yhteiskuva. Keskellä pääkonsuli Olli Perheentupa vaimoineen.
Valokuva Jekaterina Zajika.

Arvostaen inkerinsuomalaisten panosta suomalaistyöhön viime vuoden tammikuussa pääkonsuli Perheentupa kutsui inkeriläisedustajia erikoisvastaanotolle. 6. kesäkuuta sellainen inkeriläisvastaanotto järjestettiin pääkonsulin residenssissä taas. Paitsi Inkerin Liiton ja Inkerin kirkon edustajia kutsuttujen joukossa oli myös edustustossa työssä olevia inkerinsuomalaisia.

Pitkäaikaisesta yhteistyöstä Olli Perheentupaa kiittivät vastaanotolla lyhyeellä puheella Wladimir Kokko, muutaman kappaleen laulamalla Talomerkit-yhtye ja taide-esineiden lahjoittamalla Sampo-keskus. 


Suvaitsevaisuuden merkeissä

Talomerkit perinneyhtye isolla konserttilavallaPietarin kaupungin johto on viidettä vuotta toteuttanut paikallista suvaitsevaisuus-ohjelmaa. Sen puitteissa järjestetään neuvontapalveluja kaupungissa asuville maahanmuuttajille, suvaitsevaisuusaatteiden mainoskampanjoja, asukkaat saavat tutustua vähemmistökansojen kulttuuriin.

25. huhtikuuta Otetaan ystävät kädestä kiinni –nimisen konsertin ohjelmassa esiintyivät muiden kanssa Talomerkit perinneyhtye ja Kotikontu kuoro (molempien johtajana Irina Demidova). Vuotuinen konsertti pidettiin Lensovet kulttuuritalon isossa salissa.

Kuvassa: Talomerkit perinneyhtye isolla konserttilavalla. Kuva L.-L.Aleksandrova.

Lilja-Liisa Aleksandrova

Lisää linkkejä

Comments