Leo Gildi

lähettänyt Клуб Ингрия 17.9.2021 klo 3.04   [ 11.11.2021 klo 23.33 päivitetty ]

Trans­laat­to­ril­la kään­net­ty ar­tik­ke­lis­ta:
– INKERI-lehti 2013

Leo Gildi In MEMORIAM

Leo Gildi 03.02.1928 – 11.06.2013
Leo Gildi 03.02.1928 – 11.06.2013

Leonid Andreevitš Gildin muistoksi

Kesäkuuta 2013 yksi kansamme parhaista pojista, Leonid Andreevich Gildi, menehtyi. Tutkija-historioitsija teki paljon töitä arkistossa, löydetty ja julkaistu dokumentteja traagisesta kohtalosta kansaamme. Hän auttoi löytämään tietoa sukulaisista, jotka kuolivat ja katosi aikana Neuvostoliiton ja sota-aikaan. Ponnisteluillaan suurella keskitysleirien nuoret vangit saavuttivat tunnustusta vaivalloisesti. Jälkeen sota, kaikki kansamme karkotettiin pienestä kotimaastaan - entisestä Ingermanlandista.

Emme vain hävinneet. kotimaamme ja omaisuutemme, meidät jätettiin ilman asiakirjoja-syntymästä, tietoja meidän ja vanhempamme työ. Emme voineet. todista mitään, emme vain tienneet miten tehdä se, ja paikalliset viranomaiset käytin sitä. Leonid Andreevitš auttoi monia ihmisiä palauttamaan asiakirjansa. Valmistelin asiakirjoja oikeudelle. Hän teki tämän ilmaiseksi., hän auttoi meitä vapaaehtoisesti. Hän työskenteli vapaaehtoisena perusteella, eli epäitsekkäästi, ilman mikä tahansa palkka. Ikuinen muisti ja suuri kiitollisuus niiltä jota hän auttoi kovalla työllä ja huolettomalla hoidolla.

– Rosa Stepanova

L. A. Gildin muistoksi

“Heidän teoistaan te tunnette heidät”

Panoksen arvon realisoiminen L. A:n kilta yhteisen asiamme puolesta muista joitakin kohtia hänen presidenttikautensa IL. Huomaa, että meidän piiri ei kaikki hänen työnsä piinattujen ihmisten hyöty oli näköpiirissä, ja vasta myöhemmin me kävi ilmi, että hän työskenteli paljon, puolustaa oikeudenmukaisia oikeudellisia standardeja meidän ihmiset-hylkiö.

L. A. Gildi johti intensiiviä kirjeenvaihto valtion kanssa viranomaiset paljastavat rikollisen viranomaisten toimet, jotka osoittavat niiden tukahduttavan sisällön. Kiitos hänen periksiantamattomuus ja periksiantamattomuus, viranomaiset oli pakko tehdä joitakin myönnytyksiä tunnustamisesta tukahduttamistoimien ja niiden jälkeisten osittainen kunnostaminen jotkut suomalaiset-Inkerinmaalaiset. Totta kai., tämä yhteiskunnallis-poliittinen toiminta L. A. Gildi aiheutti vakava huoli viranomaisille. Viekkaat tekivät tyhjäksi suurimman osan L. A. Gildien ponnisteluista. valtiokoneisto ja sen byrokraatit, jotka järjestivät kirjeiden ja vetoomusten “kick-off” eri viranomaisille.

Kaiken huipuksi itse IL: ssä perustettiin ryhmä, joka pyrki syrjäyttämään L. A. Gildin il: n puheenjohtajan paikalta. Muistakaamme IL: n raportointi-ja uudelleenvalintakokous vuonna 1998, joka pidettiin Pyhän Marian kirkko. Huipentuma kokouksesta kuului Kokon kysymys tietokoneesta. Kokko kuvasi tapausta näin että tietokone lahjoitettiin IL-seuralle, ja sijaitsee asunnossa Gildi, joka johtaa läsnäolijoita ilmaisemaan epäluottamusta Gildiä kohtaan. Suurin osa yleisöstä“ihastui” tempusta kuului naurua. Kun Gildi alkoi selittää, että kotona hän jatkaa yhteiskunnallisesti hyödyllistä työtä IL: n hyväksi, hän he eivät edes anna hänen lopettaa hänen lause, ja at Kokon signaali etukäteen kutsutut vahvat kaverit toivat Gildin ulos salista. Eikä kukaan noussut protestoimaan tekoja vastaan Kokko ja yritykset. Järjestäjä tämän teon tiedä ei häpeä eikä häpeä. Ja monet, luultavasti, yksinkertaisesti en ymmärtänyt, mitä tapahtui.

Gildy työskenteli tietokoneella kotona. Kaikki tietävät hänen julkaisemansa kirjat, vertailumateriaalit ja käsikirjat kuntoutusta hakeville. Entä mistä killan" vastustajat " ovat kuuluisia? Kesti kauan ymmärtää kuka on kuka.

Kirkkain muisto puolustajalle nöyryytetty, karkotettu, ryöstetty ja tapettu suuren työläisen L. A. Gildille.

– P. Soytu

Gildi-ilmiö

Millainen henkilö oli Leonid Andreevich Gildi? Hän oli akateeminen työntekijä, mutta voi kutsutko häntä tiedemieheksi? Aihe hänen Väitöskirja on " rooli puolueen-Neuvostoliiton lehdistö kansantalouden palauttamisessa Siperia (1920-luku)". Onko aihe pysynyt aiheellisena? Se on vaikeaa. sanoa. 30 vuoden työ LGPI: ssä , L. A. Gildillä on ollut noin 100 tieteellistä julkaisua eri lehdet ja julkaisut. En ollut säilyttänyt niiden merkitys? Kysymys on monimutkainen. Jätetään se auki.

Oliko Leonid Andreevich careeristi? Apulaisprofessorin ja dekaanin virkaa tuskin voi kutsua uraksi . Käytännössä, ennen kuin tulet Inkerin liiton harva tunsi häntä. Hän teki varsinaisen uransa Inkerin Liitto. Hän niitti mainetta myös tiedemies-historioitsijana ei LKP: ssä, vaan Inkerin liitossa. Tärkeimmät tieteelliset teokset Gildi on luotu 1990-ja 2000-luvuilla ja on omistettu Inkerinmaalle Suomalainen. Silloin hänen akateeminen koulutus ja kyky arkistotyö tuli tarpeeseen.

Gildin historialliset teokset ovat täynnä syytöksiä Neuvostoliittoa vastaan hallitus. Kuinka luonnollista se on muuttuiko kommunistinen propagandisti neuvostovastaiseksi? Tässä ei todennäköisesti ole mitään ristiriitaa. Ehkä hän liittyi puolueeseen. ei urasta, vaan ideologisista motiiveista. Gildi ei ollut taistelija järjestelmää vastaan, mutta hän näki ja kokenut paljon, ja tuli ymmärtämään neuvostovallan ydin. Alussa 90-luvulla hän osoittautui " oikeaksi henkilöksi paikka".

Miten muistamme Gildi in Inkerin Liitto? Että kuva “laiva-mies” pysyi muistissani-vankka, luottavainen hänen tietojaan ja oikeudenmukaisuudessaan. Gildi on pitkä, suuri, kiireetön, perusteellinen. Ja samaan aikaan-energinen, aktiivinen, kategorinen. Moni muistaa Gilin puhuneen kuorma-autosta mielenosoituksessa 20. maaliskuuta 1992 isossa talossa. Hänen koko olemuksensa herätti luottamusta. Inkerin liitossa hän johti kansalaisten vastaanotto eri asioissa. Hän osasi kuunnella ihmisiä. ymmärsin, mitä he tarvitsivat. Hän tiesi miten selittää. Autoin suosituksilla, löysin tarvittavat dokumentoin itse. Hän puhui oikeudessa. Tämän julkinen työ Inkerissä Liitto oli lähellä laillista tuki. Itse asiassa Inkerissä Koulutukseltaan hän oli lakimies. Mutta hän oli myös ideologi, johtaja. Häneen luotettiin. Hän oli tunnettu ja arvostettu, luultavasti enemmän kuin kukaan muu Inkerin Liitto. Leon auktoriteetti Gildi Inkerinmaan joukossa Suomalaiset pysyivät korkealla aivan viime aikoihin asti.

Gildi ei ollut kätevä henkilö sen paremmin viranomaisille kuin Inkerin Liitollekaan. Se oli vaikeaa työskennellä hänen kanssaan. Muistamme Hänet kunnianhimoisena, joskus ei kovin tarkkaavaisena muiden mielipiteille. Mutta hänen positiivinen energia voitti kaikkea muuta. Ehkä killan toiminta on parasta, että tapahtui Inkerin liiton historiassa.

– A. Krjukov

Kutsuimme häntä Leo Gildyksi

Vuosina 1989-1998 Leonid Andreevitš Gildi oli Inkerin liiton aktiivijäsen. Ulkonäkö Gildi Inkerin liitossa nobody hän ei muista yhtään veteraania, mutta fakta että vuonna 1989 hän jo työskenteli Inkerin Liitto-johti kansalaisten vastaanottoa eri asioissa. Keskuudessa kutsuimme häntä Leo Gildyksi. Vuonna Joulukuuta 1989, Inkerin Liitto nimitetty Gildi korkeimman neuvoston varajäseniksi Leningradin alueen RSFNT. Hänet rekisteröitiin ja vietiin 3. sija (eli ei tullut valituksi).

Inkerin Liitossa Leo Gildi työskenteli kuntoutusasioiden parissa - haki dokumenttia karkotettuihin suomalaisiin kohdistuvien sortotoimien tunnustaminen. Tämä rutiinityö toi käytännöllisen tuloksen-kotimaamme valtio tunnusti suomalaiset sorron uhreiksi, monet he saivat “vankien” aseman, joka se helpotti elämää.

Työskentelimme Leo Gildin kanssa laadi asetus venäjänsuomalaisten kuntoutuksesta. Vuonna 1992, Inkerin liittoon perustettiin poliittinen toimikunta, siihen kuuluivat Gildi, Ritari, Batukhtin, Soitu (johtajana kirjanen). Korkeimman Oikeuden ratkaisu Venäjän federaation neuvosto “venäjänsuomalaisten kuntoutuksesta” hyväksyttiin kesäkuuta 1993. Puheenjohtaja Inkerin Liitto oli noina vuosina Kokko lähti Moskovaan allekirjoittamaan dokumenttia.

Vuosina 1994-96 Leo Gildi oli Inkerin liiton varapuheenjohtaja (puheenjohtaja oli Kirjanen); hän käsitteli käytännön asioita, jotka liittyivät venäjänsuomalaisten kuntoutus.

Vuonna 1996 Leo Gildi oli Inkerin kunnanjohtajaksi valittu Liitto. Valitettavasti, vuonna 1998 Leo Gildi työskenteli Inkerin Liitto piti tauon. Jatkotoimista tiedetään vain vähän killan. Hän sairasteli paljon. ei ollut enää aktiivinen. Tänä aikana hänen kirjoja kirjoitettiin (paitsi ensimmäinen - " teloitukset, exile, torment").

L. A. Gildin työt ja sosiaalinen toiminta ovat ansainneet suuri arvostus ja kiitollisuus heimotovereistaan. Kirkas muisti ystävän ja kollegan.

– A. Kirjanen*

L. A. GILDI. ELÄMÄNKERTA

Leo Gildi 03.02.1928 – 11.06.2013
Leo Gildi 03.02.1928 – 11.06.2013

Gildi Leonid Andreevitš

(1928 – 2013).

  • Historiatieteiden kandidaatti (1964),
  • LPI:n apulaisprofessori (nykyään RSPU) nimetty Herzen (in 1974 – 1992).
  • Aktiivinen osallistuja Inkerin Liitto-Julkinen Inkerinmaan organisaatio Suomalaiset (1989 – 1998).
  • Puheenjohtaja Inkerin Liitto (1996 – 1998).
  • “Inkerinsuomalaisten alueidenvälisen järjestön-Inkerinliiton” perustaja (1997).
  • Pietarin valtionkomission jäsen: poliittisten vankien Rehabilitoitujen uhrien oikeuksien palauttaminen Sorto (vuodesta 1992, kunnes n. 2010).

Hän on kirjoittanut teoksia Inkerinsuomalaisiin kohdistuvista sortotoimista:

  • “teloitukset, maanpako, piina” (1996),
  • “epäonni of the People” (2003),
  • “the Fate of the socially dangerous people” (2003,
  • “Hylkiökansa Venäjällä” (2006).

Leonid Andreevitš Gildi (Leo Kiltti) syntyi talonpojassa perhe der. Kamenka (Kivikko Liissilän seurakunta (Tosnenskin piiri, Leningradin alue). Tämä kylä on yhä olemassa; siellä on siellä säilynyt suomalainen hautausmaa, ja suomalaisia ei ole.

Leo Gildin vanhemmat lähtivät kylä kollektivisoinnin alussa. He asettuivat kaupunkiin Kolpino. Kun Leo meni koulussa hän tapasi sodan alun ja vietti saartotalvea 1941/42 vuotiaat. Maaliskuussa 1942 heidät lähetettiin “erikoisevakuointiin”. Model tapa, Leo pakeni, jäi kiinni ja lähetettiin maanpakoon-Amurin alueelle. Hän työskenteli oppipoikana turner autokorjaamolla. Hän pakeni, ja lisättyään kaksi vuotta itselleen, ilmoittautui Hän liittyi vapaaehtoisena puna-armeijaan. Hän salasi kansalaisuutensa ja Suomalaista alkuperää. Hän palveli laivastossa merkinantajana saattoaluksella ("saattue, rahtialusten saattaminen liittoutuneilta). Osallistui amfibiotoiminta etelässä


Comments