Klubilla tapahtuu Toukokuu 2019

lähettänyt Клуб Ингрия 14.5.2019 klo 7.19   [ 27.5.2019 klo 7.22 päivitetty ]

Klubi Kokoontuu

Klubi kokoontuu taas tauon jälkeen Sinisellä talolla. Tällä erää keskiviikkoisin ja päiväsaikaan:

Näyttely

Klubin näyttely oli esillä Eksoten tiloissa Tainiokoskentiellä

  • Huhtikuun 2019 ajan.

Inkeriläinen Ilta

---- Inkeriläinen Ilta PERUTTU. ----

Vuoksenniskan uudessa kirjastossa

Wanhat Uutiset

16.03.1944 Itä-Karjala no 5 -- HUOMAA sivun vasemmassa reunassa oleva valikko. A-kirjaimesta saa esille sivun tekstin copy-paste -muodossa.

Historian lehtien sivuilta kerromme
Itä-Karjala lehden numerossa 5 vuonna 1944 julkaistun uutisen,
että

Inkerin Suomalaiset

On suurin piirtein sijoitettu jo työpaikkoihin. Viimeistelyt ovat vielä käynnissä.

Maahamme muuttaneita Inkerin suomalaisia saatiin sijoitetuksi eri työaloille viime tammikuun ensimmäisellä viikolla lähes tuhat, toisella yli kolmetuhatta ja kolmannella lähes kolmattatuhatta henkeä, kerrotaan siirtoväen huollon keskuksesta, joka viime aikoina on huolehtinut inkeriläisten sijoittamisesta.

Helmikuun alkupuolella vedottiin erikoisesti työvoimaa tarvitseviin maanviljelijöihin ja kehoitettiin heitä kiiruhtamaan inkeriläisen työvoiman tilauksiaan. Nyttemmin meille onkin kerrottu, että kehoitus on johtanut hyviin tuloksiin, niin että suurin piirtein kaikki työkuntoinen inkeriläisväki on saanut itselleen ansiopaikan.

Sijoitustyöstä ovat vain viimeistelyt enää jälellä, mainitaan meille edelleen. Monilta leireiltä alkaa saapua tietoja, että työvoiman tilausten jatkuvasti kasvaessa heidän on enää mahdoton tyydyttää kaikissa tapauksissa kysyntää. Leirit pyytävät siirtoväen huollon keskusta lähettämään lisäväkeä käytettäväksi, mutta sellaiseen on olemassa enää vain vähäiset mahdollisuudet. Jokseenkin kaikki käytettävissä oleva työvoima on jo lähetetty leirien kautta työpaikoilleen, eikä uutta ole enää tulossa.

Comments