Äänisen reissu

lähettänyt Клуб Ингрия 11.9.2016 klo 6.56   [ 16.9.2016 klo 11.01 päivitetty ]
Jussi kertoo kuvallisesti Äänislinnan matkastaan 2016:

ÄÄNISEN KIERROS 28.8. – 3.9.2016

Valokuvat ja teksti 8.9.2016/10.9.16

Juhani Junna ja Markku Immonen

Äänisen kierros 28.8.-3.9.2016 075 (907x1280).jpg Äänisen kierros 28.8.-3.9.2016.jpg

MATKAKERTOMUS

Alustava matkasuunnitelman tein 10.12.2015, joka oli ajallisesti 8 vrk, huonoista teistä johtuen. Suunnitelma näkyy sivulla 3.

Toteutunut matkareitit ja yöpymispaikat näkyvät kansikuvassa. Ajoimme noin 1900 km, josta oli vain noin 60 km huonoja teitä, ajonopeus oli noin 20 – 30 km/h. Kaikki päätiet ovat loistavassa kunnossa, joissa voi pitää sallittua 90 km/h ajonopeutta.

Tästä johtuen matka-aikamme lyheni 2 vrk:lla. Tämä oli erittäin myönteinen yllätys. En ole eritellyt tässä kertomuksessa tietyö osuuksia, joissa tietenkin nopeudet olivat pienempiä.

Venäläiset pysähtyvät erittäin kiitettävästi suojateiden eteen ja käyttävät vilkkua hyvin. Mutta heillä on paha ohitus pakkomielle, kylissä ja valtateillä.

Huoltoasemia löytyy riittävästi matkan varrelta joissa on pääsääntöisesti kahvila ja ruokailu mahdollisuus.

Kylien kaupoista löytyy aina tietoa, missä kylissä on perhemajoitusta tai kala- ja metsästysmajoja.

Paras palvelu ja joustot ruokailuajoissa oli Kontupohjassa Karjala hotellissa.

Sortavalassa oli hotellipalvelu hyvää, mutta suomalaiset tulevat viikon lopuksi rymyämään sinne.

Kylillä opasteita ei ole majoituspaikkoihin.

Ruoka oli mielestäni hyvää. Paras ruoka oli Petroskoissa Maski hotellin ravintolassa. Saimme kylläkin jostain paikasta vatsamme toimimaan liian hyvin.

Yksi mieleen painuva kyläpaikka oli matkan varrella, kun puolalaismies venäläisen vaimon kanssa kutsuivat meidät ilta tsaijulle. Tarjoilu oli runsasta, tsaijua, aasialaista leipää, pullaa, hilloa, suklaa konfehteja ja pontikka (80 -90 %) lasipurkissa. Pontikka jäi juomatta, kieli paloi.

Moskovalainen pari Nikolai ja Olga valmistivat meille ruokaa, oman lomailun ohella, siitä kiitos heille. Nikolai kertoi hurjan karhujutun, joka on hänen valokuvan vieressä. Totta tai ei.

Itse Ääninen

Itä puolen rannat missä kävimme, olivat hieman mutaisia. Länsi puolen rannat olivat valkoista hiekkaa. Näki, että ihmiset viettivät siellä paljon vapaa-aikaa. Siisteyteen on nykyisin alettu kiinnittämään huomiota, oli roskapönttöjä. Saaria en nähnyt yhtään, järvi on valtavan suuri, rannat hävisivät monesta kohtaan horisonttiin. Laivoja kulki paljon, osa odotti redillä kanavaan pääsyä ja satamiin. Ihmettelin vain miksi Äänisenniskaan ei rakenneta korkeaa siltaa, vaan liikenne hoidetaan autolautalla.

Lopuksi

Koko matka kaikkine kuluineen, tuli maksamaan noin 200 €/hlö.

Comments