Inkeri Ja Inkeriläisyys – Muistot Talteen, Arkistot Haltuun

lähettänyt Клуб Ингрия 24.11.2018 klo 9.48   [ 24.11.2018 klo 9.54 päivitetty ]

2018-11-24 Inkeri Ja Inkeriläisyys – Muistot Talteen, Arkistot Haltuun

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on aloittanut projektin inkeriläisyyttä koskevan tiedon keräämiseksi. Projektin kotisivu kertoo:

Kaksivuotisessa yhteistyöhankkeessa kootaan yhteen tiedot Inkeriin ja inkeriläisyyteen liittyvistä arkistoaineistoista. Samalla kerätään arkistoihin uutta aineistoa.

Hankkeessa tullaan haastattelemaan inkeriläisiä paluumuuttajia ja heidän jälkeläisiään. Haastatteluiden tekemisellä on jo osittain kiire, sillä 1920- ja 1940-luvuilla Suomeen palanneiden inkeriläisten jälkeläisetkin alkavat olla hyvin iäkkäitä. Sen sijaan 1990-luvulla saapuneiden paluumuuttajien osalta muistoja ja kokemuksia ei ole aiemmin kerätty näin laajasti. Tutkimuskäyttöön tarkoitetut haastattelut tallennetaan SKS:n arkistoon.

Tavoitteena on saada talteen lisää inkerinsuomalaisten alkuperäisaineistoja mm. päiväkirjoja, kirjeitä ja valokuvia, jotta Inkerin historiasta jäisi jälkipolville ja tutkijoille mahdollisimman paljon tutkittavaa. Henkilöarkistojen lisäksi talteen pyritään saamaan inkeriläisten yhdistysten toimintaan liittyviä arkistoaineistoja. Hankkeen aikana luovutettavat aineistot tullaan arkistoimaan Kansallisarkiston ja SKS:n arkiston kokoelmiin, joissa arkistoja jo ennestään on.

Projektin kotisivulle tästä linkistä.

Tiedostot

Tässä hankkeen virallinen esite eri kielillä:

Comments